Nytt badrum – tips för en lyckad renovering

Det är mycket att tänka på när man ska renovera ett badrum. Här kommer våra bästa tips för en lyckad badrumsrenovering!

Sätt en budget
En renovering badrum göteborg kan bli nästan hur dyr som helst och därför är det viktigt att du redan från början bestämmer hur mycket renoveringen ska få kosta. Vissa kostnader ska du inte kompromissa med. Det är till exempel viktigt att badrummet renoveras av en fackman så att allt blir rätt. Risken är annars att din försäkring inte täcker om du skulle få en skada i badrummet. Med detta sagt behöver du dock inte anlita hantverkare för hela renoveringen. Vissa saker kan du absolut gör själv som lekman. Förutom hantverkare kommer ju kakel, porslin, blandare, badrumsmöbler och allt annat som behövs i ett badrum också att kosta och här finns pengar att spara. Tänk noga igenom dina val, jämför priser mellan olika återförsäljare och håll koll på reorna.

Rita och planera badrummet
Innan du sätter igång måste du planera hur ditt nya badrum ska se ut. Du måste alltså ta fram tumstocken eller måttbandet och mäta rummets längd, bredd och höjd. Ska badrummet se ut som det gör idag men med nytt golv, nya väggar och ny inredning? Eller vill du tänka helt nytt? Om du vill ändra på något måste du också kontrollera om du måste flytta golvbrunnen och dra nya rör. En behörig VVS-installatör kan i så fall hjälpa dig med detta. Badrumsdörren och eventuella fönster måste tas med i beräkningen så att du får ett badrum som fungerar så bra som möjligt.

Badrummets material, stil och färger
Nu är det dags att börja fundera på hur badrummet ska se ut. Hur många är ni som ska använda badrummet? Är ni en stor familj med många barn? Hur mycket förvaring behöver ni? Ska en tvättmaskin få plats och vill ni ha badkar eller dusch, eller kanske både och? Allt detta måste nämligen få vara med och styra badrummets utseende och stil. När det kommer till materialval och färger finns massor att välja mellan. Bläddra gärna i inredningstidningar för att få tips eller besök affärer som säljer badrumsinredningar. Många väljer kakel och klinker men det finns faktiskt väldigt många fina plastmattor idag på marknaden. När det kommer till färger väljer de flesta att renovera badrummet i ljusa färger. Det ger ett snyggt och fräscht intrycRenovera badrum - barnk. Gillar du färg ska du dock inte dra dig från att också addera lite färg i badrummet. Du kanske kan göra en fondvägg i badrummet eller välja ett mönstrat golv? Är du ändå osäker på om du vågar välja ett mer färgstarkt badrum så är ett alternativ att renovera med ljusa nyanser men sedan få in mer färg genom att välja färgglada handdukar, badrumsmattor, krukor och växter.