Hantverkare som utför köksrenovering

Om du planerar en köksrenovering behöver du antagligen ta in extern hjälp för att renoveringen ska gå rätt till och för att du ska få det kök du drömt om. Det finns en del företag som har flera olika hantverkare på sin firma och en del företag tar hjälp av sina samarbetspartners när du anlitar dem för renoveringen. Men du kan också behöva anlita flera olika firmor. För att du ska anlita rätt hantverkare för det du behöver hjälp med kan det vara bra att ha koll på vad hantverkare gör. Här nedan får du en kort genomgång om vilka hantverkare som kan utföra en köksrenovering och på vilket sätt när du ska renovera i köket.

VVS-montör
En VVS-montör är en person som arbetar med värme ventilation och sanitet. Det är en VVS-montör du ska anlita om du planerar att göra om köket så pass att det behövs dra nya vattenledningar. Det är viktigt att du anlitar en behörig VVS-montör eftersom det annars kan få allvarliga konsekvenser eftersom rör är inte något okunniga ska mixtra med.

Elektriker
Ska du sätta in ny belysning, installera el eller dra nya elledningar i köket behöver du ta hjälp av en elektriker. Oavsett vilket typ av elarbete du är i behov av är det viktigt att du anlitar en elektriker eftersom det är farligt att hålla på med elen om du inte har kunskapen och auktoriteten. De kan även hjälpa till att installera dina vitvaror såsom kylskåp.

Snickare
Om du vill ha ett unikt kök kan du specialbeställa köksluckor och dylikt från en snickare. Förutom att de kan hjälpa dig med att designa ditt kök och ta fram det kan de också hjälpa till med andra delar av renoveringen. Snickare arbetar i regel med trä och om du till exempel ska riva ut delar av köket och göra om strukturen kan en snickare skapa nya stommar till det nya köket. Med andra ord kan en snickare hjälpa dig både med inredningen såväl som bygget.

Golvläggare
En annan typ av hantverkare som du kan anlita vid köksrenoveringen är en golvläggare. Om du vill lägga in ett nytt golv i köket är det alltså en golvläggare du ska vända dig till. Oavsett om du vill ha ett stengolv, trägolv, ett golv av plast eller golv i ett annat material kan en golvläggare lägga golvet på rätt sätt.

Plattsättare
Vill du att kökets väggar ska kläs med kakel ska du anlita en plattsättare. En plattsättare jobbar med att sätta fast kakel och klinker. Men de ser också till att exempelvis lägga in fuktspärrar eller utföra andra typer av underarbete innan de sätter upp plattorna.

Målare
Om du istället bara vill måla eller tapetsera kökets väggar är det en målare du ska anlita.